Succesvolle Meesters bij Berden in Maastricht

BerdenEvent_Rene2
René Holten staand rechts naast Allon Verhees van Berden wonen Maastricht

René Holten en Artifort

Tijdens de masterclass in onze woonwinkel in Maastricht op 20 oktober 2018 stond ontwerper René Holten centraal. René is een industrieel vormgever die woont en werkt in Maastricht. Zijn ontwerpen kenmerken zich door een heldere lijn. Soberheid en eenvoud voeren de boventoon. René Holten is voornamelijk bekend van zijn meubelontwerpen voor het Nederlandse designmerk Artifort. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn ontwerpen

Rene_5
DoDo fauteuil
Rene_1
Libel fauteuil
Rene_4
Low Lotus fauteuil

Kunstacademie

In 1987 studeerde hij af aan de Kunstacademie van Maastricht en de Design Academy van Eindhoven. In 1997 ontwierp hij de DoDo, zijn eerste ontwerp voor Artifort. Dit ontwerp was meteen goed voor de prijs van beste Nederlands Meubelontwerp in 1998. Ook zijn ontwerpen Libel (2002) en Lotus & Low Lotus (2008) vielen in de prijzen. Hiervoor ontving hij de award voor Goed Industrieel Design. Met zijn gelijknamige design studio richt René Holten zich op de meubel- en sanitair industrie.

Allereerste Masterclass bij Berden

De masterclass: ‘Meesters bij Berden’ werd voor het eerst in onze Berden woonwinkel in Maastricht gehouden. De oorsprong van deze masterclass ligt bij onze winkel in Zeeuws-Vlaanderen: Pot & Berden interieur in Axel. Door de positieve reacties van de deelnemers hebben we besloten deze vorm en invulling ook te kiezen voor onze Berden woonwinkels. De behoefte aan informatie over goed ontworpen en kwalitatief hoogstaande designproducten blijkt waardevol te zijn. Dat willen we als woonwinkel ook graag naar buiten toe uitstralen.

BerdenEvent_Rene1
Kees Tol van Artifort

Artifort

Vanuit Artifort kijkt partner en inspirator Kees Tol mee met Berden.
Hoe wil onze klant geïnspireerd worden en hoe kunnen we dat samen vormgeven? Wat ik zo mooi vind aan dit werk is het sociale aspect. Het opbouwen van relaties, je laten inspireren en zelf inspirerend zijn. Met mooie producten werken waar ik helemaal achter kan staan, mooie relaties opbouwen. Mijn werk is mijn hobby en dat is wel echt een zegen. Designmeubelen van hoogwaardige kwaliteit, onderscheidend in comfort en vormgeving. Eigenlijk is dat Artifort in een notendop.”

BerdenEvent_Rene3
Kees Tol: Inspirator van Artifort

Samen

Keest Tol geeft aan: “De insteek van deze masterclass bij Berden was om de deelnemers en fans op een spontane en interactieve manier in aanraking te brengen met de collectie van Artifort. De ontstaansgeschiedenis, het verleden, de toekomstvisie en René Holten als designer stonden hierbij centraal.
Dit gebeurde middels een open conversatie waarbij een beknopte presentatie een belangrijke leidraad was.
Ons gevoel zegt dat we echt kunnen spreken van een succes! De gezamenlijke inzet van Berden en Artifort en de enthousiaste deelnemers hebben voor positieve energie gezorgd en die is zeker blijven hangen. Dit is waar we het voor doen!”

Eerste bezoek

Kees: “Ik vergeet nooit meer mijn eerste bezoek aan dat grootwinkelbedrijf in Limburg: Berden. Ik was onder de indruk, moest nog veel leren, gelukkig kreeg ik ook meteen dat vertrouwen van Berden. Ik kom er graag over de vloer en heb door de jaren heen leuke contacten opgedaan. Er is wederzijds respect en dat werkt prettig in de samenwerking.”

Samenwerking

Onze masterclasses kunnen alleen maar succesvol zijn door de samenwerking en de relaties die we hebben opgebouwd met onze leveranciers. Door deze coproducties en ons uitgebreide netwerk kunnen we interessante en spraakmakende sprekers uitnodigen.

Hieronder een korte video impressie van de masterclass: Meesters bij Berden Maastricht.